Slika Goli otoci Jova Kapičića,  Tamara Nikčević

Goli otoci Jova Kapičića, Tamara Nikčević

Cena: 399 din

Cena sa porezom, troškovi isporuke nisu uključeni.

  intervjui sa Jovom Kapičićem

ISBN: 9788679981257
Izdavač:V.B.Z. d.o.o.
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 252
Format: 15,5*23,5 cm

 

U nakladi V.B.Z.-a upravo je objavljena knjiga kontroverznih svjedočanstava posljednjeg živućeg šefa UDBE Jove Kapičića. U seriji autentičnih i polemički intoniranih intervjua koje je dao crnogorskoj novinarki Tamari Nikčević, Jovo Kapičić prica o skrivenoj strani Drugog svjetskog rata, partizanskim jamama smrti, Golom otoku, uhićenju Draže Mihajlovića, pokusaju UDBE da napravi atomsku bombu... Knjiga je ilustrirana sa 80-tak arhivskih fotografija.
 
Kroz razgovor, koji počinje od njegovog rođenja u Gaeti u Italiji 1919. godine i završava se devedeset godina kasnije, zapravo je prikazana cijela jedna epoha - od prijeratnih napetosti, preko Drugog svjetskog rata, hvatanja Draže Mihajlovića, Golog otoka, komunističkih jama i namjere nekadašnje UDBE da napravi atomsku bombu, pada Rankovića, sve do devedesetih i raspada Jugoslavije.

Prvi dio knjige posvećen je predratnom i ratnom periodu, a drugi dio bavi se Kapičićevim boravkom u Parizu, gdje je s poznatim beogradskim nadrealistom Markom Ristićem bio primljen i kod De Gaullea. Impozantan je popis ljudi koje je Kapičić poznavao i s kojima je bio u kontaktu. Jedan od ključnih dijelova knjige je i golootočka priča, a Kapičić svjedoči da je na tom mjestu boravio samo tri puta, u ukupnom trajanju od pet dana, te da je neopravdano optužen za mnoge zločine.

Intrigantna knjiga razgovora s jednim od najkontroverznijih osoba iz povijesti Titove Jugoslavije, narodnim herojem, generalom i drugim čovjekom UDBE. 

 

+381 60 372 00 44 - Knjige možete da poručite i telefonom
ponedeljak-petak 09:00-18:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: istorija

Izdavač: V.B.Z.

Povez: Meki


Dodajte komentar:

  •  

Slična izdanja


knjiga intervjua sa Jovom Kapičićem...
896 din
  
  
  
   
 
Informacije
Uslovi korišćenja
Politika Privatnosti
RSS feed
 
Plaćanje i isporuka
Kako kupiti
Korpa
Načini plaćanja
Isporuka i povraćaj
 
Podrška
Kontaktirajte nas
Najčešće postavljana pitanja
Mapa sajta
 
Nalog korisnika
Registrujte se
Zaboravili ste lozinku
Porudžbine